Over Minova

In mijn loopbaan als Business Controller heb ik verschillende organisaties zien worstelen met het produceren van Management Informatie (M.I.), ondanks de enorme hoeveel aan data die aanwezig is. Uiteindelijk komt het beschikbaar stellen van M.I. neer op het juist inrichten van alle processen, systemen en modellen die tot M.I. leiden. Dat, op zichzelf, is een specialisatie die ik mezelf over de jaren eigen heb gemaakt en ik denk dat veel organisaties bij die kennis en ervaring baat zouden kunnen hebben. Daarom heb ik ervoor gekozen om Minova op te richten en organisaties op dit gebied verder te helpen.

Door mijn achtergrond heb ik veel kennis en ervaring in het financiële domein, maar ik heb me altijd buitengewoon geïnteresseerd in financieel modelleren. Ook de technische kant daarvan heb ik mezelf eigen gemaakt en ben nu zeer bedreven in Excel, MS Acces maar vooral Power BI. Die laatste is een tool die in potentie de wijze waarop veel Financiële afdelingen momenteel nog werken totaal kan veranderen. Omdat het produceren van M.I. geheel kan worden geautomatiseerd kan er veel meer diepgang worden gezocht in het analyseren van het verhaal achter de cijfers. En het communiceren van M.I. past ook veel meer bij deze tijd doordat klanten interactieve toegang kunnen krijgen, ook op hun Mobile Devices.

Zelf heb ik inmiddels enkele jaren intensieve praktijkervaring met Power BI, ik heb er allerlei boeken over gelezen, trainingen over gevolgd en zelf ook workshops gegeven. Uiteindelijk ben ik daardoor een tech-savvy Register Controller geworden, die zowel mee kan denken over de inhoudelijke kant van de Planning & Control cyclus, maar ook in staat is dit technisch in te regelen.